Rågkakor
Har bakat lite rågkakor. Det är småkakor som inte är så söta i smaken.
Receptet är hämtat här: www.icakuriren.se/mat-dryck/recept/rågkakor/
150 stycken
Ingredienser:
- 3 dl rågsikt
- 9 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 dl strösocker
- 400 g smör
Gör så här:
- Blanda de torra ingredienserna, men spara 1 dl av vetemjölet. Hacka in smöret i mjölblandningen. Arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut degen tunt. (Det är lättare att kavla degen när den inte är så hård. Därför är det bättre att spara mjöl och tillsätta det om det behövs.)
- Nagga hela degkakan. Ta ut runda kakor och gör ett litet hål med hjälp av exempelvis en äppelpipa, inte precis i mitten utan lite åt sidan. Lägg kakorna på papprad plåt och grädda dem mitt i 175 grader varm ugn cirka 8 minuter.

Kommentarer
christina
det är en gammal kaksort, de ska jag prova någon dag.
Trackback