Glutenfri Prinsesstårta
I helgen bjöd jag på en glutenfri tårta, första gången jag testar det och det funkade bra.
Receptet är för en lite större form.
Glutenfritt ströbröd
Margarin eller smör till att smörja formen
5 ägg
3 dl socker
1,5 dl potatismjöl
1,5 dl fin mjölmix
1,5 tsk vaniljsocker
2,5 tsk bakpulver
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj och bröa en form (Glutenfritt ströbröd). Använd gärna en form med löstagbara kanter.
3. Vispa ägg och socker pösigt.
4. Vänd ner potatismjöl, fin mjölmix, vaniljsocker och bakpulver. Använd inte visp här.
5. Häll i formen och grädda långt ner i ugnen ca 45 min.
6. Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper. Låt kallna.
7. Eftersom min kaka inte blev jättehög delade jag den i två bottnar.
8. Bland marsankräm och grädde efter behag att ha på den understa botten.
9. Lägg på den andra botten och bred på grädde, gärna så det blir lite högre i mitten och runt kanterna.
10. Nu är det dags att lägga på marsipanlocket. Eftersom jag använde mig av en stor form räckte inte 1 färdigt marsipanlock, så jag fick kavla ihop 2 st och lägga på. Då kunde jag även få lite kanter över som jag gjorde rosblad av.
11. Nu är det dags att lägga dit rosor och rosblad. Rosorna gjorde jag av rosa marsipan som jag lade på.
12. Smält chokladen i ugnen på 100 grader en liten stund.
13. Spritsa ut chokladen över tårtan.
14. Sikta över florsocker.

Påsktårta
Efter ett långt uppehåll kommer nu några nya recept.
Gjorde en Påsktårta som jag hittade receptet till i Coop.
Den var både enkel att göra och god.
Receptet finns här: https://www.coop.se/Recept--mat/Recept/p/paasktaarta-med-vit-chokladmousse-lime-och-hallon/
